27 April 2014

Panggilan Untuk Surirumah Seluruh Malaysia

Bismillah, walhamdulillah.
Samada kalian surirumah sepenuh masa atau separuh masa, tiada masalahnya. Persoalan terpenting apakah mahu jana pendapatan hanya dari rumah, tanpa perlu keluar

☆★Bekerja dari rumah tanpa perlu keluar rumah. 
☆★Kami sudah. Kalian tentu juga boleh lakukan.
☆★Tidak perlu keluar dari rumah.
☆★Semuanya di hujung jari. 
☆★Kutip komisen setiap hari.
☆★Ada minat dan kesungguhan, inshaallah, Allah pasti membantu.




Mahu mula bisnes tetapi tidak ada produk?
Kini tidak perlu risau lagi.

Berdaftar Sebagai Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah!

Question & Answer

Apakah itu "Program Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah"?

Program Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah membolehkan anda mempromosikan "produk akademi " kepada orang ramai dan sekiranya terdapat jualan, anda akan menerima komisyen sebanyak RM10 sehingga RM50 untuk setiap jualan(pakej).

Apa sebenarnya produk yang ditawarkan oleh Akademi Bekerja Di Rumah?
Produk umum dan permintaan sepanjang tahun. Produk informasi dalam bentuk ebook iaitu pakej mula bisnes mengikut bidang/bisnes. Kita ada pakej mula bisnes makanan, pakej mula bisnes butik online/offline, pakej mula bisnes di rumah,pakej bekerja di rumah,kelas online dan tapak pengiklanan. Salah satu ebook yang ada setiap pakej ialah ebook asas blog dan penulisan. Saya berkongsi cara paling asas puan-puan boleh mulakan, iaitu mula dengan apa yang ada, Yuran dikenakan untuk kalian belajar buat blog, asas penulisan dan mula bisnes online. Ia sangat asas untuk belajar buat borang tempahan. Kita juga belajar bina asas trafik, tanpa perlu mengeluarkan modal.
Produk hanya atas talian,tak perlu simpan stok,tak perlu urus stok dan hanya dari rumah atau dimana-mana sahaja mengikut keselesaan anda asalkan ada talian internet.

Berapa yuran yang dikenakan?
Yuran yang dikenakan akademi rakan niaga hanya sekali sahaja.Tiada modal berkali-kali.Ada 2 pakej yuran yang boleh dipilih iaitu RM200 atau RM300.

* hanya perlukan kesungguhan, fokus, konsisten.

Apakah perbezaan yuran tersebut?
Perbezaannya ialah untuk yuran pakej RM300,anda akan dapat kelas perakaunan percuma selain mendapat bonus 4 ebook,blog dan fanpage.Pakej Yuran RM200 akan mendapat bonus 4 ebook,blog dan fanpage).Kalian boleh memilih sama ada mahu belajar membina blog atau mendapat blog yang sudah sedia siap.

Bagaimanakah saya boleh promosikan "produk akademi"?
Kebiasaannya anda promosikan di laman web anda, blog,facebook anda dan laman sosial yang lain.

Anda juga boleh mempromosikan melalui kaedah lain seperti email, forum, chatroom, myspace, friendster dan sebagainya. Namun begitu, perlu diingat bahawa anda perlu promosi secara beretika (tidak spam), kerana promosi membuta tuli akan mengakibatkan orang ramai tidak selesa dengan perbuatan anda.

Apa yang perlu saya lakukan untuk mendapat komisyen?
Apabila anda mendaftar program Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah, anda akan mendapat blog dan fanpage.Kami juga akan sediakan tapak pengiklanan percuma untuk anda.

Sekiranya seseorang membuat belian daripada anda,anda akan membayar mengikut harga ahli dan ambil komisen siap-siap sebelum anda membuat bayaran kepada kami.

Komisen minimum ialah RM10 dan maksimum RM50(bergantung kepada pakej pembelian daripada pelanggan).

Saya tidak tahu membina blog dan fanpage? Bagaimana?
Kami akan sediakan blog untuk anda.Selain itu,kami juga sediakan kelas perakaunan percuma untuk anda(bagi pakej pendaftaran RM300)

Sekali lagi, kami mengingatkan untuk anda promosi dengan cara berhemah & beretika supaya tidak menganggu keselesaan pengguna Internet lain.

Anda juga boleh menulis email kepada kenalan anda seperti ini (CONTOH):

=============================

Hi Lia,

Hari tu saya teringat awak cerita yang awak mahu merancang bekerja dari rumah.Just nak bagi tau awak ada ebook yang boleh membantu awak menjayakan perancangan awak.(bagi gambar produk)

Email terbaik adalah berbentuk one-on-one seperti ini.

Penting: Anda di larang menghantar SPAM. SPAM bermaksud menghantar email membuta kepada senarai nama dan alamat email yang anda sedia tidak kenal. Sekiranya anda melakukan spam, akaun anda akan di gantung dan bayaran akan dihentikan. Ini kerana SPAM adalah salah disisi undang-undang siber dan merupakan perbuatan yang tidak beretika. Kami mengambil tindakan yang keras keatas spammers. Hanya hantar email promosi kepada kenalan anda atau mereka di dalam mailing list anda sahaja (sekiranya anda memiliki mailing list sendiri)

Sekiranya seseorang membeli daripada saya dan membuat belian produk akademi, apa akan jadi?

Tahniah, anda layak mendapat komisen RM10 atau RM20 atau RM50(mengikut pakej yang dibeli)! Selepas pelanggan membuat bayaran,anda perlu membuat bayaran kepada kami mengikut harga rakan niaga.

Bila saya akan di bayar?
Ambil siap-siap komisen serta merta dan bayar kepada kami mengikut harga rakan niaga jika ada pelanggan membuat belian daripada anda.

Bagaimanakah cara terbaik untuk saya promosikan produk akademi untuk mendapat pendapatan maksima?
Cara terbaik dan terbukti adalah dengan anda membaca dahulu bonus 4 ebook yang kami akan berikan.

Kemudian, anda lakukan review atau ulasan atau testimonial ikhlas mengenai Produk akademi Bekerja Di Rumah. Orang ramai akan mendapat manfaat dari maklumat yang anda berikan dan mereka mungkin akan membeli daripada anda. Oleh itu,review/ulasan dan testimonial anda adalah positif (kami harapkan!) , pembaca anda akan bersemangat untuk memiliki produk akademi.

Apakah jaminan bahawa saya akan di bayar komisyen atas setiap jualan produk akademi?

Program Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah dikendalikan oleh Puan Masayu Ahmad. Satu nama yang sedia dikenali dengan kredibiliti & kejayaan dalam bekerja di rumah.Pihak kami mengalu-alukan ramai orang seperti anda untuk mempromosikan produk Akademi Bekerja Di Rumah.Apabila mendapat komisen, anda lebih bersemangat untuk mempromosi produk digital Akademi Bekerja Di Rumah.Jadi, ianya adalah win-win situation, di mana, kami semestinya akan membayar komisyen untuk memastikan anda gembira menjana pendapatan hanya dari rumah dan secara omline sahaja.

Apakah syaratnya untuk saya menyertai program Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah?

Buat masa ini, syaratnya adalah anda perlu mempunyai talian internet,laptop/gadget dan akaun bank tempatan (Malaysia) (internet banking seperti maybank2u,cimbclikcs,mybsn dan lain-lain) untuk memudahkan pengurusan transaksi membuat bayaran kepada anda! Penyertaan menjadi rakan niaga ada 2 pakej yang boleh anda pilih seperti di bawah.

Apa yang kalian dapat ialah satu Blog tersedia dengan pautan :
1) Logo Akademi Bekerja Di Rumah
2) Logo rasmi SOHO Directory
3) Kelas-kelas Online
4) Pakej Ebook Mula Bisnes/Ebook
5) Ruang Periklanan

Apa lagi yang kami dapat?
Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan surirumah, suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya.

OK! Saya sudah faham dengan program ini dan saya ingin sertai. Apa perlu saya lakukan?

Mudah sahaja. Pilih pakej yang anda mahukan dan buat pendaftaran. Mulakan perniagaan hanya dari rumah anda sekarang!Mulakan dengan apa yang ada!

Terbuka kepada sesiapa sahaja termasuk pelajar dan suri rumah.

InsyaALLAH, saya boleh tunjukkan jalannya.
Hubungi saya, :
✉ Email : Suharni.Dawing@gmail.com
✉ FB : Suharni Dawing
☎ Sms@Whatsapp : 019-490 3099

UPDATE MINGGU IN T-SHIRT MUSLIMAH

Teks: Suharni Dawing
         (Pembekal Baju Muslimah)  

Assalamualaikum...
Jom cuci-cuci mata melihat degisn terbaru t-shirt muslimah, pastinya memenuhi citarasa anda. Boleh tengok kat album koleksi April ye.

UPDATE MINGGU IN(27.04.2014):
1) WAFIYYA - 5 DESIGN
2) MUSLIMAH4U - 2 DESIGN
3) JAMEELA - 4 DESIGN
4) JUBAH JAMEELA - 2 DESIGN
5) KEESYA - 5 DESIGN
6) NURSAFIA - 7 DESIGN
7) SAFIYA - 1 DESIGN
8) QASEH - 3 DESIGN

25 April 2014

Modal Sedikit? Mahu Berniaga Online? Kami Tunjukkan Caranya

Teks: Suharni Dawing
         (Pembekal Baju Muslimah)

Bagi mereka yang mahu mula bisnes secara online, tapi belum ada produk, boleh sertai Pengurus Online Akademi. Caranya sangat mudah dan senang sahaja.
* Hanya daftar dengan yuran RM200 - yuran pendaftaran pengurus online akademi
* Bonus 4 ebook (ebook belajar asas blog - ebook rujukan utama membina blog, ebook super wahm supermom perkongsian kisah sebenar wahm yang mula bekerja dari rumah, ebook panduan mula bisnes butik - panduan untuk membuka butik, dan ebook 101 idea home based bisnes cari idea untuk memulakan bisnes secara online dan panduan sebelum memulakan)
* Dapat belajar membina blog dalam kelas blog bisnes. Belajar hasilkan blog rakan niaga
* Blog tersebut boleh digunakan untuk produk sendiri juga.
Setelah mendaftar dan menghasilkan blog, kalian akan dibimbing bagaimana untuk mula mempromosi produk akademi - iaitu produk digital ebook, pakej sewaan iklan, dan kelas online/ bengkel anjuran akademi bekerja dirumah. Mula belajar promosi produk ini melalui blog dan facebook.
Komisen akan dibayar secara terus kepada kalian, melalui pendaftaran pelajar ke kelas online/bengkel, atau belian ebook atau tempahan iklan. Saya sendiri yang akan ajar kalian bagaimana hendak mula menjana pendapatan dari RM50-100, untung bersih dengan hanya mempromosi produk akademi.
Ini bukan omongan kosong, kerana sudah ada pasukan pengurus online akademi yang beroleh hasil seperti ini. Tapi dengan syarat utama, ikut apa yang telah diajar, mula praktik, mula promosi, dan yang lebih penting berserah pada Allah swt atas semua daya usaha yang telah dilakukan.
InsyaALLAH, saya boleh tunjukkan jalannya.
Hubungi saya, :
✉ Email : Suharni.Dawing@gmail.com
✉ FB : Suharni Dawing
☎ Sms@Whatsapp : 019-490 3099

Jana pendapatan melalui penulisan di blog dan facebook

Teks: Suharni Dawing
         (Pembekal Baju Muslimah)

Bagaimana cara untuk menghasilkan pendapatan melalui penulisan di blog dan facebook :
-Ia adalah produk informasi/digital
-Tidak perlu keluar rumah
-Tidak perlu ambil stok, simpan stok
-Hanya komputer dan internet
-Usaha, konsisten, fokus, ikut sahaja strategi yang sudah ada

Mudah sahaja jadi rakan niaga/pengurus online akademi bekerja di rumah.

saya buka pendaftaran khusus buat suri rumah yang serius mahu bekerja dari rumah. Suri kerjaya yang mahu memulakan bisnes online secara sambilan atau sepenuh masa. Saya buka untuk yang benar-benar serius, fokus dan komited sahaja

Jika kalian salah seorang daripada mereka, hubungi saya untuk saya bimbing sebagai salah seorang rakan niaga di ABDR. Ilmu yang saya pelajari di sini, insya Allah saya akan sampaikan pula kepada kalian, untuk kita sama-sama nikmati rezeki Allah ini.

Sudah sedia?

InsyaALLAH, saya boleh tunjukkan jalannya.

Hubungi saya, Pengurus  Online Akedemi Bekerja Di Rumah :
✉ Email : Suharni.Dawing@gmail.com
✉ FB : Suharni Dawing 
☎ Sms@Whatsapp :  019-490 3099




11 April 2014

Apam Mekar

Teks: Suharni Dawing
Foto: Koleksi peribadi

Bissmillah,

Kali ni saya ingin kongsi resepi apam mekar, memang sedap nak buat pun taklah susah sangat. Saya senaraikan bahan-bahan dan cara membuatnya. Jom sama-sama menelitinya,

Bahan-bahan
250gm gula- saya letak 200gm
2 biji telur
1 sudu kecil esen vanila
300gm tepung gandum
1sudu kecil ovalet
1 sudu kecil soda bikarbonat
2 jenis pewarna ( ikut kesukaan masing-masing)

Cara-caranya:
1. Pukul gula dan telur hingga kembang.
2. Masukkan tepung, susu, ovalet, dan pukul lagi
3. Bahagikan adunan kepada 3 mangkuk (1 mangkuk merah, 1mangkuk hijau dan 1 mangkuk adunan asal)
4. Masukkan adunan kedalam paper cup ( ikut kreativiti masing-masing nak letak macam mana)
5. Kukus 15minit atau sehingga masak.
6. Siap untuk dihidang.

Selamat mencuba! :)
Tadaaa..ni la hasilnya


*****************************************************************************
PELUANG BISNES BULAN RAMADHAN
Alhamdulillah, kita berada pada bulan-bulan terakhir menghampiri Ramadhan yang penuh berkat. Berdasarkan pengalaman dan pertanyaan demi pertanyaan melalui blog ini, sekarang ramai peniaga-peniaga mula tercari-cari produk "hot" sepanjang Ramadhan.
Telekung solat salah satunya. Maka dengan besar hati kami mencari mereka yang fokus dan berkomitmen untuk merebut peluang ini.
Kelas membina blog & fanpage borong khusus bagi kalian yang mahu belajar. Hanya terhad 30 pendaftaran sahaja!
Kita fokuskan pada jualan borong Telekung Solat sahaja.
-Telekung Solat Vietnam
-Telekung Solat Indonesia
-Telekung Solat Sulam
-Telekung Solat Kanak-Kanak.
Apa yang kalian bakal dapat? InsyaAllah,
Ilmu membina blog & fanpage niaga
Blog yang menepati minat pembeli
Bersama dalam satu fanpage group dengan barisan guru-guru online Akademi Bekerja Di Rumah - yang berpengalaman dalam bisnes online.
Produk telekung pelbagai jenis yang sedia ada stoknya.
InsyaALLAH, saya boleh tunjukkan jalannya.
Hubungi saya, Pengurus  Online Akedemi Bekerja Di Rumah :
✉ Email : Suharni.Dawing@gmail.com
✉ FB : Suharni Dawing 
☎ Sms@Whatsapp :  019-490 3099

10 April 2014

Lumrah suri yang bekerja

Teks: Suharni Dawing
Foto: Goggle

Situasi Ibubapa yang bekerja


Tika pagi menjelang bermulalah episod yang kelam kabut buat si ibubapa yang bekerja. Masing-masing sibuk nak hantar anak pergi sekolah, hantar ke taska,  lepas tu kena pergi pejabat pulak. Apatah lagi kalau kena pula jalan jem, fuhh boleh tekanan dibuatnya. Kesiankan anak-anak yang ibunya kerja.


kenapa pulak kesihan??

Iyalah semuanya kena bergegas bersiap cepat sebab ibu dan ayah nak pergi kerja. Sememangnya ibu-ibu yang bekerja ni selalu kena buat "multitasking" yang telampau. Mana taknya kadang-kadang seminggu kain tak berlipat, tak berbasuh dan ada kalanya tengok tv tetapi tangan berjalan melipat baju.

Semua kerja-kerja dilakukan seperti "superwomen", hehehehe. Sambil masak suap anak makan, sambil masak mesin basuh "on", sambil menyapu dukung anak dan semuanyalah sambil itu sambil menyambil. Hebatkan kaum wanita ini sentiasa bekejar dengan MASA.

Kita kenalah bijak menggunakan masa yang diberikan (24jam), pandai-pandailah memanfaatknya. Bahagia kalau jadi surirumah, semua kita yang  setkan limit masa tidak perlu terkejar-kejar lagi. Surirumah pun sekarang boleh buat pendapatan sampingan. Ingin tahu caranya? meh sertai bersama saya menjadi pngurus online Akademi Bekerja Di Rumah, tugasnya mudah samada kita nak dan tak nak je semuanya dihujung jari anda.




****************************************************************************************************************************
Bagaimana Kelas Asas Blog Akademi Bekerja Di Rumah ini membantu kalian?:-
✔ Modul tersedia dan mudah untuk difahami.
✔ Bonus E Book Asas Blog sebagai rujukan.
✔ Guru Online yang sedia membantu setiap masa.
✔ Masa yang fleksible, tanpa tekanan, tanpa terkejar-kejar. (^_^)

KOMITMEN.KESUNGGUHAN.FOKUS & KONSISTEN
Itu yang diperlukan.
==============================
Pendaftaran dibuka setiap hari.
1. Kelas asas blog dan penulisan.
2. Kelas asas blog dan fan page mula bisnes
3. Kelas beriklan di mudah.my
4. Kelas penulisan kreatif.
5. Pendaftaran rakan niaga/pengurus online
6. Kelas belajar asas akaun bisnes kecil wahm/soho
1. Kelas adalah fleksibel-
Peserta kami adalah kebanyakan suri bekerjaya dan surirumah ada juga jejak, secara online 100 peratus, ia fleksibel, boleh mula bila-bila masa.. Ada 10 langkah tugasan untuk kelas asas blog dan penulisan, dan 16 langkah mudah untuk bina kedai online.
2. Kumpulan sokongan.
Selepas selesai semua tugasan, peseta akan di serap masuk dalam grup tertututup ademi bekerja di rumha. Dari situ peniaga boleh membina jaringan, peserta pula boleh mencari peluang-peluang baru untuk bina persahabatan dan sokongan.
3. Sangat sesuai surirumah yang baru mahu mula, tidak tahu urusniaga asas, tidka tahu buat borang, tidak tahu mahu mula dari mana, tidak ada produk kit asedia kan produk.
4. Belajar membina kelompok sasaran untuk produk dan perkhidmatan yang bakal ditawarkan. Blog dan facebook adalah langkah paling asas dan mudah untuk kita belajar berjualan online. Ini sesuai bagi orang yang sibuk, surirumah yang pemalu.
5. Trek pemula. Bagi mahu mula bisnes secara sambilan atau sepenuh masa. Khususnya persediaan bagi surirumha yang tidak ada apa-apa asas. Kita mempunyai barisan pengajar di seluruh Malaysia, tidak ada had masa, kami menerima pendaftaran setiap hari.
6. Mula cabar diri. Tidak kira suri bekerja di rumah, atau suri bekerja luar rumah.
Berminat untuk bersama kami? Hubungi saya melalui salah satu langkah mudah di bawah :

InsyaALLAH, saya boleh tunjukkan jalannya.
Hubungi saya, Pengurus  Online Akedemi Bekerja Di Rumah :
✉ Email : Suharni.Dawing@gmail.com
✉ FB : Suharni Dawing
☎ Sms@Whatsapp :  019-490 3099


07 April 2014

WAFIYYAH MUSLIMAH- KOLEKSI APRIL


WA 136 E
MATERIAL : COTTON
COLOR : TURQOISE POLKADOT
PRICE :RM52.00 (XS - XL), RM55.00 (2XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda





WA 136 i
MATERIAL : COTTON
COLOR : CREAM MIX FLORAL RED
PRICE :RM52.00 (XS - XL), RM55.00 (2XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda


WA 136 G
MATERIAL : COTTON
COLOR : BROWN POLKADOT
PRICE :RM52.00 (XS - XL), RM55.00 (2XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda

WA 136 D
MATERIAL : COTTON
COLOR : BLUE
PRICE :RM52.00 (XS - XL), RM55.00 (2XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda


WA 179 A
MATERIAL : DENIM
COLOR : BLACK
PRICE :RM56.00 (XS - XL), RM59.00 (2XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda

WA 136 F
MATERIAL : COTTON
COLOR : BLACK
PRICE :RM52.00 (XS - XL), RM55.00 (2XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda

WA 136 H
MATERIAL : COTTON
COLOR : BROWN FLORAL
PRICE :RM52.00 (XS - XL), RM55.00 (2XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda

WA 145 Q
MATERIAL : COTTON LCYRA
COLOR : RED MIX GREEN FLORAL
PRICE :RM59.00 (XS - XL), RM62.00 (2XL-4XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda

SAFIYA MUSLIMAH- KOLEKSI APRIL

SA 009
MATERIAL : 100 % COTTON 
COLOR : BLACK WITH GRAY MIX FLORAL PRINTED
PRICE :RM59.00 (XS - XL), RM62.00 (2XL-4XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda

KEESYA MUSLIMAH - KOLEKSI APRIL

















MUSLIMAH4U- KOLEKSI APRIL


MA 131 A (SUITABLE FOR NURSING)
MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : DARK GREEN BASE MIX GREY WITH STRIPE
PRICE :RM59.00 (XS - XL), RM62.00 (2XL-4XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda

MA 131B (SUITABLE FOR NURSING)
MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : PURPLE BASE MIX PINK WITH STRIPE
PRICE :RM59.00 (XS - XL), RM62.00 (2XL-4XL)

* Warna mungkin tidak sama seperti digambar atas sebab faktor PENCAHAYAAN dan SETTING/QUALITY SCREEN PC Anda