10 April 2014

Lumrah suri yang bekerja

Teks: Suharni Dawing
Foto: Goggle

Situasi Ibubapa yang bekerja


Tika pagi menjelang bermulalah episod yang kelam kabut buat si ibubapa yang bekerja. Masing-masing sibuk nak hantar anak pergi sekolah, hantar ke taska,  lepas tu kena pergi pejabat pulak. Apatah lagi kalau kena pula jalan jem, fuhh boleh tekanan dibuatnya. Kesiankan anak-anak yang ibunya kerja.


kenapa pulak kesihan??

Iyalah semuanya kena bergegas bersiap cepat sebab ibu dan ayah nak pergi kerja. Sememangnya ibu-ibu yang bekerja ni selalu kena buat "multitasking" yang telampau. Mana taknya kadang-kadang seminggu kain tak berlipat, tak berbasuh dan ada kalanya tengok tv tetapi tangan berjalan melipat baju.

Semua kerja-kerja dilakukan seperti "superwomen", hehehehe. Sambil masak suap anak makan, sambil masak mesin basuh "on", sambil menyapu dukung anak dan semuanyalah sambil itu sambil menyambil. Hebatkan kaum wanita ini sentiasa bekejar dengan MASA.

Kita kenalah bijak menggunakan masa yang diberikan (24jam), pandai-pandailah memanfaatknya. Bahagia kalau jadi surirumah, semua kita yang  setkan limit masa tidak perlu terkejar-kejar lagi. Surirumah pun sekarang boleh buat pendapatan sampingan. Ingin tahu caranya? meh sertai bersama saya menjadi pngurus online Akademi Bekerja Di Rumah, tugasnya mudah samada kita nak dan tak nak je semuanya dihujung jari anda.
****************************************************************************************************************************
Bagaimana Kelas Asas Blog Akademi Bekerja Di Rumah ini membantu kalian?:-
✔ Modul tersedia dan mudah untuk difahami.
✔ Bonus E Book Asas Blog sebagai rujukan.
✔ Guru Online yang sedia membantu setiap masa.
✔ Masa yang fleksible, tanpa tekanan, tanpa terkejar-kejar. (^_^)

KOMITMEN.KESUNGGUHAN.FOKUS & KONSISTEN
Itu yang diperlukan.
==============================
Pendaftaran dibuka setiap hari.
1. Kelas asas blog dan penulisan.
2. Kelas asas blog dan fan page mula bisnes
3. Kelas beriklan di mudah.my
4. Kelas penulisan kreatif.
5. Pendaftaran rakan niaga/pengurus online
6. Kelas belajar asas akaun bisnes kecil wahm/soho
1. Kelas adalah fleksibel-
Peserta kami adalah kebanyakan suri bekerjaya dan surirumah ada juga jejak, secara online 100 peratus, ia fleksibel, boleh mula bila-bila masa.. Ada 10 langkah tugasan untuk kelas asas blog dan penulisan, dan 16 langkah mudah untuk bina kedai online.
2. Kumpulan sokongan.
Selepas selesai semua tugasan, peseta akan di serap masuk dalam grup tertututup ademi bekerja di rumha. Dari situ peniaga boleh membina jaringan, peserta pula boleh mencari peluang-peluang baru untuk bina persahabatan dan sokongan.
3. Sangat sesuai surirumah yang baru mahu mula, tidak tahu urusniaga asas, tidka tahu buat borang, tidak tahu mahu mula dari mana, tidak ada produk kit asedia kan produk.
4. Belajar membina kelompok sasaran untuk produk dan perkhidmatan yang bakal ditawarkan. Blog dan facebook adalah langkah paling asas dan mudah untuk kita belajar berjualan online. Ini sesuai bagi orang yang sibuk, surirumah yang pemalu.
5. Trek pemula. Bagi mahu mula bisnes secara sambilan atau sepenuh masa. Khususnya persediaan bagi surirumha yang tidak ada apa-apa asas. Kita mempunyai barisan pengajar di seluruh Malaysia, tidak ada had masa, kami menerima pendaftaran setiap hari.
6. Mula cabar diri. Tidak kira suri bekerja di rumah, atau suri bekerja luar rumah.
Berminat untuk bersama kami? Hubungi saya melalui salah satu langkah mudah di bawah :

InsyaALLAH, saya boleh tunjukkan jalannya.
Hubungi saya, Pengurus  Online Akedemi Bekerja Di Rumah :
✉ Email : Suharni.Dawing@gmail.com
✉ FB : Suharni Dawing
☎ Sms@Whatsapp :  019-490 3099


No comments:

Post a Comment