11 October 2013

Yakin Rezeki itu Jaminan Allah!

Assalamualaikum,

Bismillahirrahmanirrahim.

Dua hari tidak dapat kemaskini blog, wah semakin bertambah protege dalam kelas asas blog dan fanpage ini dibawah anak didik kak Normie, alhamdulillah. Tidak kurang juga sahabat-sahabat seperjuangan lain semakin bertamabah mantap dengan hasil karya serta maklumat-maklumat yang memberi manfaat di dalam blog mereka. Terasa diri ini sungguh jauh dan tidak setanding dengan sahabat-sahabat yang lain.

Diri ini tidak akan putus asa dan akan terus berjuang memcapai matlamat asal mengapa saya menyertai kelas online asas blog dan fanpage ini. Saya yakin sejak kita di dalam rahim ibu lagi Allah telah catatkan rezeki untuk kita. Hanya kita perlu sentiasa berdoa, berusaha, ikhtiar dan tawakal untuk mencapainya. Cepat atau lambat itu semua qada dan qadar dari Allah. Yakin lah rezeki itu jaminan Allah! sesuai dengan firman-Nya:

"Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah, maka Allah akan menunjukkan kepadanya jalan keluar dari kesusahan dan diberikanNya rezeki dari jalan yang tidak disangka-sangka dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah mencukupkan keperluannya" (Surah At Talaq ayat 2-3)

No comments:

Post a Comment